Crystal Fair – kolikkopeli poniteemalla?

kotisivu-image-2

Kolikkopelit sisältävät usein teeman, jota peli noudattaa loppuun asti. Pelien teemat voivat olla millaisia tahansa. Jotkin pelit pohjautuvat esimerkiksi elokuviin tai kirjoihin. Erinomaisia esimerkkejä ovat vaikkapa Frankenstein, joka pohjautuu tuttuun tarinaan Tohtori Frankensteinin hirviöstä ja esimerkki tarinaan pohjautuvasta pelistä on vaikkapa Fairytale Legends: The Red Riding Hood, joka pohjautuu tuttuun lasten tarinaan Punahilkasta. Sitten on olemassa pelejä, jotka pohjautuvat teemaltaan vaikkapa luontoon tai tai musiikkiin. Ammattitaitoiset valmistajat onnistuvat tekemään peleistä erittäin mielenkiintoiset ja mukaansatempaavat. Suuria nimiä pelialalla ovat muun muassa Net Entertainment, Thunderkick ja Play’n Go.

Ainutlaatuinen kolikkopeli poneilla

Monet suositut kolikkopelit ovat aiheeltaan eläin teemaisia. Eikä sinänsä ihme, sillä eläimet ovat monien ihmisten mieleen. Monet nelijalkaiset ystävät ovat suloisia ja pörröisiä, mitkä tekevät niistä helposti lähestyttäviä. Suuret nappisilmät tuijottavat sinua ruudun läpi ja haluat vain päästä ilahduttamaan pieniä pörröisiä veijareita. Hevonen on majesteettinen eläin, jolla voi olla myös oma hassutteleva puolensa. Majesteettisten hevosten viereltä löytyy usein poneja. Ponit mielletään lapsiystävällisiksi ja jopa suloisiksi. Monet vanhemmat ja toki myös nuoret aikuiset saattavat muistaa Pikku Ponit eli My Little Ponyn omasta lapsuudestaan tai lastensa ohjelmavalikosta. Nämä suloiset ponit ovat mukana hurjissa seikkailuissa, joissa korostetaan ystävyyttä ja toistensa hyväksymistä. Miltä kuulostaisi poniteemalla varustettu kolikkopeli?

Crystal Fair kuulostaa satumaiselta, eikö totta? Tämä voisi hyvinkin tarkoittaa sitä, että tiedossa on peli, joka heittää pelaajan satumaahan seikkailemaan yhdessä ihastuttavien hahmojen kanssa. Välttämättä kyseessä ei ole lapsuudesta tutut Pikku Ponit vaan ehkä kyseessä on ennemmin valmistajan tai valmistajien yhteisen mielikuvituksen tuote, johon kuuluu suloiset poni-hahmot. Minkä nimiset ponit kutsuvat sinut seikkailuun jää vielä nähtäväksi mutta tiedossa on varmasti jotain ainutlaatuista ja jännittävää. Mutta käyttävätkö pelin valmistajat inspiraation lähteenä My Little Pony Friendship is Magic sarjan tyyliä vai käyttävätkö omaa ainutlaatuista tyyliään hahmojen luomiseen.

kotisivu-image

Mahdollinen graafinen ulkoasu

Kolikkopelien ulkoasut vaihtelevat paljon. Jotkin pelit sisältävät kolme ja jotkin viisi rullaa. Ainutlaatuisissa tapauksissa pelistä voi löytyä jopa kuusi rullaa. Voittolinjojen tai voittotapojenkin määrä vaihtelee paljon. Yleensä kolikkopelit antavat pelaajille mahdollisuuden aktivoida 10-25 panoslinjaa mutta on myös pelejä, jotka tarjoavat 243 tai jopa 700+ tapaa luoda voittavia rivejä. Tyypillisesti 10-50 panoslinjan pelit vaativat pelaajia keräämään 3-5 samaa sarjaa olevaa kuvaketta tai symbolia vierekkäisille kiekoille vasemmalta oikealle, kun taas esimerkiksi vähintään 243 voittotapaa omaavat pelit eivät sisällä yhtä tarkkoja sääntöjä. Vaihtoehtoisesti peli voisi antaa pelaajille mahdollisuuden voittaa molempiin suuntiin Starburst pelin tavoin. Poni aiheisesta kolikkopelistä uskoisi löytyvät poneja, talli tai talo, omenoita, heinää tai kukkia ja niin edelleen. Crystal Fair nimestä päätellen voisi olettaa, että kuvakkeisiin mahtuisi myös kristalleja tai muita jalokiviä ja ehkä jopa jonkinlainen karnevaali tai tivoli.

Koska kyseessä on nettikolikkopeli, kuuluu peliin varmasti myös erilaiset erikoissymbolit, jotka auttavat pelaajia kohti voittoja. Näitä erikoissymboleita ovat muun muassa Wildit eli jokerimerkit, scatterit ja mahdolliset bonus kuvakkeet. Monesti Wildin roolin on saanut pelin logo eli tässä tapauksessa se olisi Crystal Fair. Mitä muuta jännittävää peliin upotetaan, se jää toki nähtäväksi. Aika suurella todennäköisyydellä peliin tulee ilmaiskierroksia ja ehkä mahdollisesti jokin ylimääräinen bonuspeli. Jos ilmaiskierroksia ei pelistä löydy, saatetaan ne korvata uudelleenpyöräytyksillä eli re-spinneillä, jolloin kiekot pyörivät uudestaan jokaisen voittavan rivin kohdalla. Se tosin on varmaa, että siitä tulee taatusti yhtä viihdyttävä, monipuolinen ja upea moderni kolikkopeli.

Moderni Crystal Fair myös mobiiliin

Nykyään nettikasinolla pelattavat kolikkopelit ovat pelattavissa myös mobiililaitteilla. Näihin laitteisiin kuuluvat kaikki älypuhelimet ja tabletit, joista löytyy iOS:in, Androidin tai Windowsin-käyttöjärjestelmät. Miten pelin eri painikkeet ja panosten asettaminen onnistuu kannettavilla laitteilla, se toki nähdään vasta sitten, kun peli julkaistaan. Poniteemainen kolikkopeli on tosin erittäin mielenkiintoinen idea. Pelivalmistajien on mahdollista heittäytyä aivan villiksi ja luoda ikimuistoisia sarjakuvahahmoja tai sitten luoda realistisia eläinkuvia. Ottaen huomioon valmistajien ammattitaidon voimme olla kuitenkin yhtä mieltä siitä, että luvassa on upea ja ainutlaatuinen peli, joka tulee näyttämään upealta. Aika näyttää sen pääsemmekö käsiksi omaan sisäiseen lapseemme vai lähdemmekö kirmaamaan niittyjen halki nelijalkaisten ystävien kanssa.